Un Crăciun (aproape) perfect!

Se spune că cea mai frumoasă sărbătoare a anului, Crăciunul, are farmecul ei oriunde, dar sunt în Europa câteva locuri în care timpul pare că stă în loc de secole, şi unde magia sărbătorilor este mai prezentă ca oriunde în altă parte.

Se spune că cea mai frumoasă sărbătoare a anului, Crăciunul, are farmecul ei oriunde, dar sunt în Europa câteva locuri în care timpul pare că stă în loc de secole, şi unde magia sărbătorilor este mai prezentă ca oriunde în altă parte.

 

Viena. Oraşul devine magic de Crăciun. Mii de luminiţe invadează oraşul, fiecare moment al zilei găzduind concerte, spectacole tematice şi expoziţii, aşa că nicio șansă de plictiseală. Tradiţiile datează din secolul XIII, când locuitorii oraşului au primit privilegiul de a deschide prima „Piaţă de decembrie” (Dezembermarkt).

Într-o ordine firească, ar urma alegerea hotelului. Optaţi pentru unul care să vă ofere confort, dar şi o situare în inima Vienei, locul ideal de unde să începeţi să descoperiţi zonele turistice ale oraşului, pe jos.

 

 

 

Hotelul DO&CO, amplasat în Piaţa Sfântul Ştefan (în clădirea iconică Haas-Haus) ar fi recomandarea FJT, sau Palais Coburg, situat într-o clădire istorică din centrul Vienei. Pe unul dintre posturile TV va rula cu siguranţă un film clasic de Crăciun. Nu-l rataţi! Indiferent care va fi acesta, O viaţă minunată, Miracolul de pe Strada 34 sau O poveste de Crăciun, vă va umple de bună-dispoziţie şi nu poate decât să vă facă să vă simţiţi mai bine.

 

 

 

Obligatoriu, însoţiţi-vă vacanţa de o carte care să nu vă permită să o lăsaţi până la final şi de muzica la care sufletul dvs. rezonează. Maica Tereza: Vino şi fii lumina mea este propunerea noastră pentru Crăciunul acesta. Cuprinde epistolele adresate de Maica Tereza reverendului Michael Van Der Peet, confidentul său, şi publicate sub îngrijirea reverendului Brian Kolodiejchuk, un prieten apropiat. După cum reiese din acest set de scrisori, Maica Tereza a suferit o profundă criză de credinţă în ultimii 40 de ani ai vieţii sale: „Vorbesc ca şi cum chiar inima mea ar aparţine lui Dumnezeu, într-o dragoste tandră, personală. Dar dacă ai fi fost acolo, ai fi zis «Câtă ipocrizie!»” îi scria ea lui Van Der Peet.

Mergeţi la Viena alături de cine trebuie şi parantezele din titlu vor dispărea, cu siguranţă. Crăciun fericit!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *