Ma vand la licitatie

 

Acum cateva zile, in inboxul meu a sosit un mesaj cu totul special. Cineva mi-a semnalat ca o pictura, un portret ce ma infatiseaza, va fi scos la licitatie, pe 4 iulie, in cadrul casei de licitatii Goldart. 

Privind-o, m-am dus imediat cu gandul la Anotimpurile lui Arcimboldo.

„Floriana” este lucrarea realizata de un pictor tanar, profesionist, – Florin Ghergu. Am vrut sa aflu mai multe despre autor, asa ca Marius Tita, cel care mi-a semnalat licitatia, l-a recomandat drepx un artist cu totul special. „Portretul Floriana a fost facut mai mult in subconstient, involuntar, sau cel putin asa sustine pictorul Florin Ghergu. Dar toti cei care l-au vazut au spus, imediat, Floriana. Nu ca seamana sau aduce cu Floriana Jucan ci direct FLORIANA. Nici nu a fost intrebat sub ce nume sa intre pictura in licitatie, Floriana s-a impus de la sine. Poate tot acest firesc este interesant, sunt sigur ca te-ai ciocnit de multi obsedati de tine dar in cazul acestei picturi este ceva mai profund. Plasarea chipului in aceasta interpretare, inedita si pentru tine, in lumea imaginata de pictor este naturala, fireasca. Nu este un portet dedicat ci o alaturare minunata, cum creatia artistica tine de har si minune. Intr-o lume fortata de nefiresc si regie ar trebui sa invatam sa apreciem minunile firesti si intamplarile minunate. Oricum, dupa cum „trateaza” femeia, nefiind un macho pur si dur, pictorul si arta lui merita studiate mai de aproape”.

Nu stiu inca daca voi licita pentru tablou… sau daca voi lasa orgoliile celor care ma apreciaza sa se… dueleze pentru „Floriana” lui Florin Gherghu. Oricum gestul m-a impresionat. Profund!

Alte lucrari:

Femeia astrala

Privilegiul frumusetii

Contopire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *