Dumnezeu nu doarme noaptea

Victor Ponta este noul presedinte al PSD. As putea sa ma bucur pentru ca este, de fapt, pariul castigat al lui Adrian Nastase. N-o voi face pentru ca n-as vrea sa ma surprind peste un anumit timp regertandu-l pe Mircea Geoana.

Desi sunt oarecum implicata emotional in viata PSD si ii cunosc mai bine pe liderii acestuia, prin natura faptului ca ani de zile am fost ziarist acreditat pe langa partid si pe langa Presedintie si Guvern (conduse si formate din psdisti), ma straduiesc sa raman neutra.

Nu pot totusi sa nu remarc ca ceea ce vor oamenii poate fi rasturnat de Dumnezeu. El nu doarme nici macar noaptea. L-am vazut pe Mircea Geoana plecand din sala, singur, infrant, pierzator, insotit de un singur om: sppistul lui. A urcat in masina sa si a plecat prin ploaie. Mi-am amintit momentul plecarii de la Elysee al lui Chirac.

Intr-un fel, Mircea Geoana a platit astazi pentru victoria putin meritata, dar atat de bine ticluita in urne, din anul 2005. Si nu numai. Toti decontam, mai devreme sau mai tarziu.

Trista este insa nu atat infrangerea, cat singuratatea pe care perdantul a simtit-o in jurul lui si am vazut-o si noi la televizor.

Cineva drag mie imi spunea, cu cateva zile in urma, ca Mircea Geoana va mai ramane doar cu "Mihaela, dragostea lui". Pana la urma, chiar si dupa victorii, toti ne intoarcem la cei apropiati.

Incepe o noua era la PSD. Sunt multe asteptari de la Ponta… sa speram ca va dezamagi cat mai putin! Pe cat mai putini dintre noi! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *