Precizari in cazul Cristian Diaconescu

Gestul meu, de onoare credeam eu, de a nu publica o monitorizare a vietii private a lui Cristian Diaconescu, la data la care mi-a parvenit, tocmai pentru a nu-i aduce prejudicii de imagine si pentru a nu influenta alegerile din PSD, facand jocul unui candidat, vad ca a capatat conotatii pe care, sincer, nu  le-am anticipat. […]

Refac cronologia fapxelor:

-am primit monitorizarea in preajma zilei de 12-13 februarie spre publicare.

-am refuzat s-o public, desi ar fi fost un subiect de presa care ar fi generat poate chiar mai multe dezbateri decat cele de azi

-am considerat subiectul inchis din punctul meu de vedere si m-am astepxat ca el sa fie mediatizat prin intermediul altor publicatii. Nu am avut certitudinea ca imi fusese livrat numai mie.

-n-am facut vorbire despre acest subiect nimanui, nici macar dlui Diaconescu.

-nu l-as fi adus in discutie vreodata DACA dl Cristian Diaconescu nu s-ar fi retras total surprinzator din cursa pentru presedintia PSD, cu o explicatie destul de subtire. Dosarul in posesia caruia intrasem, impreuna cu inregistrarile video, au constituit, atunci, in opinia mea, o posibila justificare a gestului sau. Am enuntat aceasta opinie in cadrul emisiunii Q&A, astepxand ca dl Diaconescu sa ni se alature si sa-l intreb.

-pana la ora 21 cand eu am iesit din emisie, dlDiaconescu nu a venit la Antena 3 si am refuzat sa las acest dosar altcuiva pentru a-l putea intreba. Practic nu l-am lasat din mana si nu l-am aratat nimanui.

-ceva mai tarziu, la Realitatea tv, C Diaconescu a confirmat aspecte evocate de mine aluziv sau concret.

-aud astazi formulari de genul „daca aceasta monitorizare exista”, „Eu nu stiu, nu sunt sigur…” atat din partea subiectului, cat si a altora care, din curiozitate, din frustrare, de frica sau din invidie profesionala, pun sub semnul indoielii existenta practica a ceea ce eu am afirmat ca detin.

-am promis public dlui Diaconescu ca tot ce am ii voi inmana personal si nu voi pune in circulatie. Pana la aceasta data, dl Diaconescu nu mi-a solicitat aceste inregistrari, dupa parerea mea, din doua motive: pentru ca odata ce ar fi intrat in posesia dansului, ar fi trebuit sa spuna public ce contin ele si in al doilea rand, ar fi trebuit sa le priveasca impreuna cu persoane care trebuie tinute cat mai departe de aceste imagini.

Atat timp cat dansul nu le detine, este exonerat de orice raspundere publica.

In plus, domnia sa a facut demersul sesizarii Parchetului in rem, adica pentru cercetarea acestei situatii in care domnia sa a facut obiectul unui filaj timp de zece zile, numai dupa ce a avut promisiunea mea de onoare ca nu voi pune la dispozitie „proba” nimanui altcuiva.

Ma vad in situatia dilematica de-a alege: respect promisiunea facuta dlui Diaconescu public sau imi apar reputatia si demonstrez ca NU am mintit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *