Dezamagitoarea „Karenina” de la Opera

Sambata seara am fost sa vad baletul "Anna Karenina", in coregrafia lui Ioan Tugearu.

Dezamagitor  este cuvantul care ar putea generaliza prestatia. Sublim, este particularitatea pe care numai Corina Dumitrescu, balerina care a intruchipat-o pe Anna, si-o poate aroga.

Am avut sentimentul ca asist la o repetitie cu public. Costumele pareau cele mai ieftine cu putinta, imprumutate parca de la un teatru de provincie, din vremurile apuse, baletul era un mixt nedefinit de dans contemporan cu dans clasic, muzica superba , isi pierdea din forta si din emotie, ascultata pe banda ( propun sa fie biletele mai scumpe, dar sa ascultam muzica live, interpretata de orchestra!), corpul de balet, mai ales cel masculin, lamentabil, n-a reusit sa se sincronizeze nici macar o singura data, decorurile saracacioase si lipsite de imaginatie… Si daca toate astea le-am sesizat eu, o novice, prin plecarea la pauza a unei distinse profesoare de balet, dezamagita, mi-au fost confirmate si intarite.

Am remarcat insa o parte spectaculoasa, in miscari si in expresivitate, cand Anna si Vronski, baleteaza erotic , in prima lor impreunare.

Pacat de subiectul fabulos al acestei montari si de muzica tulburatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *