Cerasela Iosifescu

Aseara, am vazut la Teatrul Nottara, ultima piesa scrisa de Arthur Miller, "Resurrection Blues"-"Executie in direct".

O comedie neagra, pe alocuri plina de umor, alteori cu enunturi grave despre drama omului sinucigas sau care traieste in aceasta "rasa", fara a avea certitudinea ca daca ar mai exista o alta, aceea ar fi mai buna.

Un conflict permanent intre putere si filozofi, intre "proprietatea" detinuta peste o tara intreaga si lupxa pentru ideea binelui, intruchipata, in aceasta piesa, de un nevazut, dar real Fiul al lui Dumnezeu.

Morala dramatizarii este insa aceea ca o agentie de publicitate americana ( condusa de evrei) pentru rating, adica bani, este in stare sa filmeze o rastignire in direct, pentru ca in timpul agonizarii rastignitului ( din momentul baterii sale in piroane, pana la cel in care isi da ultima suflare) sa difuzeze mai multe clipuri publicitare la diferite produse.

Nu doar ca vor sa exploateze acest moment, ci chiar fac presiuni pentru ca nu cumva, dictatorul tarii sa renunte la aceasta idee. Pana la urma, filozoful si dragostea il fac pe acesta sa se razgandeasca si banii devin secundari.

Toti actorii care joaca se integreaza perfect in roluri, de la Ion Haiduc care face un dictator osciland intre puterea politica si impotenta barbateasca, la Alexandru Repan, filozoful idealist, care nutreste remuscari in rapot cu fiica de care a stat prea mult departe si langa care s-a reintors dupa ce aceasta a incercat sa-si ia zilele, de la Alexandru Jitea, un producator perfect al capitalismului media, pana la Raluca Gheorghiu, care desi are aparitii scurte, este plina de dramatism si debuteaza piesa cu un monolog autentic, plin de naturalete, rememorand drumul de la etaj la pamant al sinuciderii ei, de la Adrian Vancica, jucand senzational rolul unui drogat ce imbratiseaza pe rand diferite religii, culturi si secte ( repet, senzational ), pana la fabuloasa Cerasela Iosifescu pe care o ador. Dinamica, vitala, plina de sarm si cu gesturi expresive, Cerasela Iosifescu s-a remarcat intotdeauna pe scena, indiferent ce rol a jucat.

O piesa pe care v-o recomand, indiferent daca sunteti amatori de comedie sau amatori

de drama, pentru ca le gasiti pe ambele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *