Paradoxurile terorismului

Astăzi, când întrebarea „Cum a fost posibil?” revine obsedant pe buzele tuturor celor care nu înțeleg cum 30.000 de oameni (cât se estimează că numără ISIS) pot teroriza o planetă întreagă, inclusiv mari Puteri care au bugete fără limită pentru apărare şi intelligence, am ales câteva fotografii care pot da un eventual răspuns… Chiar dacă ele vizează Al Qaeda, principiul este același.

waronterror57_01

 1981. Consilierul pentru securitate națională a Președintelui Jimmy Carter, Zbigniew Brzezinski, împreună cu Osama bin Laden. Între anii 1979 – 1989, CIA a demarat operațiunea Cyclone, program prin care a înarmat şi finanțat mujahedinii afgani pentru a lupta împotriva sovieticilor, în timpul și după Războiul din Afganistan.

C12820-32În 1983 reprezentanții mujahedinilor afgani au fost primiți la Casa Albă, chiar în Biroul Oval, de președintele Ronald Reagan, care i-a numit „luptători pentru liberate” și i-a comparat cu părinții fondatori ai Americii.

CRaBPOx1993. Osama bin Laden, în presa occidentală, într-un interviu pentru cotidianul The Independent – “Anti-Soviet Warrior Puts His Army on the Road to Peace.” (n.r. Lupătorul anti-sovietic îşi pune armele în slujba păcii)

1101011001_400

 2011. Osama bin Laden. „Ţinta” principală a războiului împotriva terorismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *