Ierusalim

La Ierusalim e cald. Am traversat teritoriile palestiniene pentru a mă ruga, din nou, la locul Nașterii Mântuitorului. Intrarea este mai mică decât înălţimea unui om pentru că turcii, cândva, intrau călare pe cal în semn de dispreț pentru simbolul sacru al creștinismului şi pentru ca astăzi, oamenii care vin aici, să intre înclinându-se. (O teorie similară a stat şi la baza așezării cavoului de lemn în care odihnesc osemintele Împăratului Napoleon, un nivel mai jos decât cel la care se intră în Domul Invalizilor… pentru ca englezii să-şi incline mereu capul, în semn de respect faţă de micul Mare împărat.)

1 IMG-20140114-00922

 

2 Crucea Ierusalimului, singura din lume care insumeaza 5 cruci cea a lui Iisus si a celor patru evanghelisti

Crucea Ierusalimului, singura din lume care însumează 5 cruci: cea a lui Iisus şi a celor patru evangheliști

 3 Zidul care desparte Israel de Teritoriile Palestiniene.

Zidul care desparte Israel de Teritoriile Palestiniene

 

4 Biserica ortodoxa greaca de la Locul Nasterii. Ea adaposteste singura icoana din lume care o infatiseaza pe Maica Domnului zambind...bucuroasa de venirea pe lume a Fiului ei.

Biserica ortodoxă greacă de la Locul Nașterii. Ea adăpostește singura icoană din lume care o înfăţişează pe Maica Domnului zâmbind… bucuroasă de venirea pe lume a Fiului ei

 

5 Piatra pe care Iisus, dupa moarte, a fost miruit  si care este mereu umeda si miroase a mir.

Piatra pe care Iisus, după moarte, a fost miruit  şi care este mereu umedă şi miroase a mir

 

Locului care adăpostește piatra de unde Iisus Christos a înviat nu i-am făcut poze întrucât am preferat să citesc o rugăciune şi mi s-a părut că este o experiență atât de personală încât nu poate fi „împărtăşită” prin fotografii „turistice”.

O zi mai târziu… a venit Președintele Băsescu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *