My August ski – UPDATE

Anul trecut, in decembrie, imi puneam pentru prima data schiurile in picioare. Prima zi a fost cumplita. Dupa nenumarate cazaturi si o stare de neputinta care ma coplesise, am coborat jumatate de partie in clapari, facand spectacolul celor care coborau in cristiane pe langa mine.

Astazi am coborat prima partie rosie din viata mea, in Anzii Cordilieri, si lectia pe care o pot preda la randu-mi altora este „Nu renuntati!”, indiferent de ceea ce va doriti. Am trait o senzatie unica, invingandu-mi frica pe care am simtit-o sus, in varful partiei, si privind-o apoi, de jos. Nu-mi venea sa cred ca eu am coborat partia aceea atat de abrupta!

 

Valle Nevado, statiunea de schi din Chile, este situata la circa doua ore de Santiago. Peisajul are unicitatea Anzilor, care sunt arizi, calcarosi si complet lipsiti de vegetatie. Infrastructura nu se compara cu cea din Austria, unde schiul este un adevarat cult, insa… pentru o partie autentica in luna august am tratat cu indulgenta disconfortul de-a sta la cozi pentru teleschi sau faptul ca nimeni nu prea vorbeste engleza aici si ne intelegem mai mult prin spaniola mea improvizata, inspirata din italiana.

Suntem la 3.500 m altitudine si nu exista decat 3 hoteluri. Cu toate acestea sunt multi amatori ai acestui sport care vin chiar si pentru o zi, coborand seara spre capitala. Peste cateva zile plecam la Santiago.

 

La Aeroportul din Otopeni

 

Aeroportul din Paris, de unde ne-am imbarcat spre Santiago de Chile

 

 

 

 

 

 

 

Vedere din camera unde suntem cazati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *