White House

Aseara a avut loc cea de-a 98-a cina oferita de presedintele american corespondentilor de presa la Casa Alba, o versiune pentru presa a Oscarurilor. Este un moment de normalitate si respect intre jurnalisti si presedintele lor. Indiferent de sentimente sau de resentimente, Barack Obama omagiaza munca jurnalistilor.

Sunt invitate mai multe staruri din lumea filmului, politicieni republicani sau democrati care au interactionat cu White House Correspondent’s, se decerneaza premii votate de Asociatia Jurnalistilor la Casa Alba celor mai interesante corespondente, dar, cel mai important, sunt premiati financiar studenti la jurnalism din cele mai importante universitati ale Statelor Unite ale Americii carora li se incurajeaza vocatia si alegerea facuta.

Toata lumea zambeste, atmosfera este relaxata, prieteneasca, as putea spune normala. Se fac glume si presedintele este primul care rade de el insusi cu ironii fine. Imi doresc un astfel de climat si intre jurnalistii romani si seful statului, indiferent cum il cheama.

Am avut norocul sa fiu ani de zile acreditata la Palatul Cotroceni, in timpul primului mandat al lui Ion Iliescu. Spun norocul, pentru ca in acele timpuri aveam inca privilegiul ca ziaristii acreditati aici sa fie respectati. Intre timp, colegii mei de breasla au inceput sa fie tratati precum niste „fete rujate” si „purtatori de microfoane”, sa fie jigniti si minimizati, tratati cu ironii caustice inimaginabile candva de la microfonul institutiei prezidentiale.

Sper intr-o normalizare a relatiei presa-presedinte, intr-o restabilire a increderii reciproce si in depunerea „armelor” din razboiul cu presa.

 

Fotografiile sunt luate de pe http://www.justjared.com/.

 

Michelle Obama

 

Barack Obama

 

Mary J Blige si sotul

 

Charlize Theron

 

Barbara Walters si George Clooney

 

Goldie Hawn

 

Reese Witherspoon

 

Viola Davis

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *