In numele Los Angeles-ului… UPDATE

…cer o „infuzie” de Europa!

Acest oras american, despre care se crede ca e al ingerilor, este, in realitate, al cartonului, al divertismentului de masa, al fake-ului si al consumului.

Mi-am petrecut cateva ore in Down Town, doua nopti la istoricul hotel Millenium Baltimore care, prin anii 40, gazduia galele Oscarului, dar care, in ciuda cladirii superbe, iti trimite o cafea in camera in 45 de minute, nu are mini bar si are niste bai in camere in genul celor din ospiciul de pe insula Shutter. Motiv pentru care, cand am capotat psihic, chiar daca aveam camera platita pentru inca 3 nopti, am preferat sa platesc singura si sa ma mut la Beverly Whilshire in Beverly Hills, ca sa-mi ridic moralul. (Aici s-a filmat „Pretty Woman, stiti!)

Intr-una din zile am fost sa vizitez studiourile Universal Pictures unde se realizeaya mai toate filmele astea spectaculoase care ne emotioneaza pe noi sau pe care le asezam in topul filmografiei noastre de suflet.

Cand vezi (cum am vazut eu) cat fake este in tot ceea ce ni se livreaza apoi pe ecrane drept real, veridic, live, ca intamplandu-se (aproape) atunci, te apuca revolta fata de tine insuti si de usuratatea fiintei (imi trece prin cap Kundera!), fata de  naivitatea cu care ne lasam pacaliti de iluzii! Los Angeles este Mecca iluziilor pe care ni le creeaza brandurile si oamenii din spatele lor!

Un oras al divertismentului de masa, un „fast food” hedonist, o Mecca a consumului, a plasticului, a fake-ului, a cartonului.

Iubesc Europa si mai mult acum, pretuiesc civilizatia si antichitatea ei milenara, iubesc nasterea si Renasterea ei si abia astept sa ma reintorc la profunzimile ei. O fi America tara tuturor posibilitatilor, dar este si tara tuturor „minciunilor”ambalate cu titlu de adevar, care creeaza perceptii si „adevaruri” confectionate.

 

 

In Heathrow, am facut o „escala” culinara la Caviar House & Prunier

 

 

 

Business Class-ul de la British Airways s-a modernizat. O sa va povestesc mai tarziu daca merita sau nu!

 

La intrarea in lumea de carton!

 

 

Va pare o cladire autentica, nu? In realitate e doar butaforie… din carton!

 

Pana si Casa Domnului e din carton!

 

Cele doua masini ne-au produs emotii in Fast and Furios!

 

In realitate, masinile nu zboara prin aer cum credem noi, ci sunt manevrate de dedesubt printr-un brat din cauciuc care nu se vede la filmari. Asa incat, nu va mai temeti pentru viața eroului dvs. preferat. Totul este doar o iluzie!

 

Inundatie simulata!

 

Accident de avion simulat… l-ati putut vedea in „War of the Worlds” cu Tom Cruise

 

La Muzeul Stiintelor Naturii din Los Angeles

 

 

Pe Rodeo Drive… o strada devenita celebra pentru brandurile sale

 

 

 

Beverly Wilshire Hotel

 

 

 

Celebrul Walk of Fame este un bulevard de periferie, murdar si  plin de negri care te asalteaza cu cd-uri piratate si de magazine de proasta calitate. Am avut senzatia ca ma aflu pe o strada de talcioc! Dezamagitor!

 

 

In fata Kodak Theatre… nimic din fastul Oscarurilor

 

 

 

 

In acest restaurant mananca George Clooney, Cameron Diaz si alte celebritati. Eu am ramas socata. E o baraca gen bomba!

 

Flori la Beverly Wilshire Hotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *