La Paris e frig…

…am terminat de citit "Les derniers jours de Francois Mitterrand"si am refacut traseul obisnuit de plimbare al fostului presedinte francez. Figura si mandatele lui raman controversate, dar, in acelasi timp, si mitice. Dupa el, Franta n-a mai avut un asemenea om de stat. Poate si pentru ca epoca s-a schimbat si totul a devenit atat de volatil.

Intre o cafea in Place de  la Colette, la cafeneaua unde Angelina Jolie a filmat inceputul filmului "Turistul", si o expozitie peisagistica la Grand Palais, intre un breakfast la "Hyatt Park" Vandome si summitul care a reunit astazi cei mai importanti oficiali ai Europei, Ligii Arabe si ai celei Africane, pentru decizia de-a "apara" Libia atacand-o, intre o rose la cafeneaua "Puskin", de la parterul Les Printemps, si discutia despre sufletul femin in raport cu barbatii cu o prietena… astept primavara! S-ar putea ca, tot asteptand-o, sa vina doar… sfarsitul lumii!

PS. Aseara am revenit acasa. Omagiile mele comandantului Caty Teleoaca, cea care a pilotat cu o gratie incredibila un avion de sute de tone, pe care nu stiu cand l-a ridicat de la pamant si n-am simtit cand l-a asezat pe pista de la Bucuresti. Am vazut-o putin , prin geamul cabinei de pilotaj, in timp ce asteptam sa ma imbarc si nu cred sa fi avut mai mult de vreo 40-50 de kg. O femeie fina si fragila care m-a uimit prin profesionalismul cu care a comandat aeronava. De cand calatoresc eu, si cred c-o fac aproape saptamanal, n-am mai intalnit o asemenea perfectiune a zborului.  Cred c-a hipnotizat si uzualele turbulente. Pur si simplu, Caty Teleoaca a demontat nu doar prejudecata potrivit careia pilotajul e mai mult pentru barbati, ci a desavarsit plutirea. Felicitari, Doamna !

Aici a filmat Angelina Jolie inceputul filmului Turistul

 

 Rose a la Puskin

 

Catelul meu Tresor, asezat pe fotoliul de la Business Lounge, asteapxa imbarcarea spre Paris 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *