Urmeaza Hrebenciuc? Sau Vanghelie ?

Omul de afaceri Marius Locic a fost retinut de procurori. Este in drum spre mandatul de 29 de zile pe care numai judecatorul il va da. Daca ar fi sa exprim un pronostic, il va capata! Si nu va fi singurul.

Astept de cateva zile sa apara pasaje din, potrivit surselor mele, „cearsafurile” de stenograme care sunt la dosarul Voicu, nedezvaluite presei deocamdata, in care exista discutii interminabile intre senatorul arestat si Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoana, in care aceasta i-ar spune lui Voicu, textual, ca ginerele ei este un prostanac si ca EA il va pune ministru. Desi am solicitat familiei Geoana posibilitatea unei discutii cu dna Costea, nu am primit acceptul. Dincolo de toate stenogramele, se pare ca demantelarea acestei retele tinteste, de fapt, creierul ei, si anume senatorul Viorel Hrebenciuc. In ultimul timp acesta este tot mai preocupat si, potrivit unor apropiati ai sai, isi „consolideaza” un statut de cardiac, in perspectiva unei eventuale arestari, desigur venita tot cu avizul Senatului.

Este interesant mai ales ce se va intampla cu Costel Casuneanu, apropiat al familiei Basescu si, in egala masura, prieten cu Viorel Hrebenciuc.

Va mai amintiti ce spunea Virgil Magureanu pentru Qmagazine, in martie 2009??? Ca „in zilele urmatoare se vor opera si alte arestari spectaculoase, care vor contura evenimente si situatii greu de imaginat in acest moment, fara a putea spune ca acest lucru nu are si conotatii electorale”. Magureanu afirma ca, intre aceste persoane, se vor numara, mai mult ca sigur, si politicieni din mai multe partide, „dar si personalitati din alte domenii”. El ne-a mai declarat ca „aceste actiuni sunt, din cate stiu eu, parte a unui plan elaborat inca de acum cateva luni si caruia acum i s-a dat startul oficial”. Ex-directorul SRI spune ca „indirect, putem vorbi de un substrat electoral al acestor actiuni, exista si o influenta din partea crizei economice, dar, una peste alta, era firesc sa se ajunga aici. Nu pot sa ofer mai multe amanunte, pot sa spun doar ca se pregateste o inchidere a cercului, o formula pe care o vor intelege doar anumite persoane. Ceea ce sper este ca, de aceasta data, lucrurile sa mearga pana la capat si sa nu degenereze totul, cum s-a mai intamplat, intr-un spectacol ieftin de sunet si imagine, pe placul unei anumite persoane importante in statul roman, in acest moment”. Magureanu a mai afirmat ca arestarea, in premiera, a unui sef de servicii secrete este „un lucru foarte grav si care ar putea avea un impact profund asupra oamenilor din serviciile de informatii, dar acesta este un aspect al problemei despre care consider ca nu este momentul sa discutam acum”.

Daca nu va urma Hrebenciuc, pot paria orice ca urmeaza Marian Vanghelie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *