Liviu Dragnea n-a pierdut…dimpotriva !

 Razvan Vintilescu scrie pe blogul sau ca adevaratul castigator al alegerilor prezidentiale este Liviu Dragnea. Si daca Mircea Geoana s-ar fi mutat la Cotroceni si daca ramane la Senat, PSD elibereaza postul de conducere, macar pentru competitie.

"L-am văzut constant pe parcursul campaniei electorale. Zâmbea elegant, peste costumul său de firmă. Asculta mai mult decât însuşi moderatorul emisiunii. Vorbea scurt. Puncta. Nu intra în polemici. Pentru el, alegerile fuseseră deja câştigate. Pentru că în cazul unei înfrângeri a lui Geoană, PSD-ul va avea nevoie un nou preşedinte. Ca să nu mai vorbim de ipoteza unei victorii.

dragnea

Bani, are.Capitalismul i-a priit. A fost unul dintre baronii discreţi, care nu a ieşit în evidenţă prin scandaluri stupide. Doar câteva investigaţii de presă l-au luat la ochi. Dar ce nu spune presa? Şi-a făcut jocurile în linişte. De Mitrea şi Oprişan a scăpat. Ajuns la şefia PSD va scăpa şi de alţii. Cei mai mulţi cred că Hrebenciuc este sforarul PSD. De mâine însă, lupta de clasă se ascute. Liviu Dragnea va ieşi din trena vedetelor şi va intra în cursa pentru preşedinţia celui mai mare partid din România. O cursă pentru care şi-a făcut deja cărţile şi pe care, zic unii, a câştigat-o. Iar dacă v-a luat valul şi credeţi că funcţia de preşedinte de ţară este mai importantă decât cea de preşedinte a PSD-ului, v-aş aduce aminte că de la spargerea Alianţei DA, PSD-ul a fost constant la guvernare. Până anul trecut, de facto. După alegerile parlamentare, de jure."

Eu cred, in plus, ca daca Liviu Dragnea isi va rafina personalitatea, inlocuind baronismul de Teleorman cu europenismul de avantgarda, va avea un viitor cel putin sigur, daca nu si stralucit, in politica romaneasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *