E dimineata …

…zilei a treia. Intre low-calories breakfast-ul si Maia Plisetkaia care danseaza in Don Quijote, intr-o bucata pe care am selectat-o pe You Tube, va scriu cateva randuri.

Ieri am fost la Muzeul Picasso si la Muzeul de Ciocolata. Pe artist nu-l pot expedia in cateva cuvinte pentru ca, totusi, a fost cel mai important din secolul sau, iar viata si creatia sa sunt atat de complexe, incat chiar si incadrate in doar o propozitie reperele sale cronologice au incaput pe vreo trei pereti, unul langa altul, ai Muzeului. La el totul a fost multiplu, de la formele de arta in care s-a remarcat, pana la femeile care i-au marcat existenta.

La Muzeul de Ciocolata am aflat ca, desi initial gustul ei era picant, ulterior a fost amestecata cu vanilie, zahar si scortisoara pentru a iesi o bautura calda pe care o preferau europenii veniti sa cucereasca teritoriile din America de Sud. Ea a intrat in Europa, prin ce port credeti? Prin Barcelona, evident.  Revin cu mai multe detalii.

Acum am terminat cafeaua, imi pun incaltarile comode si plec. Mai am de bifat la must-uri Muzeul Miro si catedrala gotica.

La Barcelona este soare, insa numai 29 de grade. Ideal. Singura chestiune care ma nevrozeza in calatoriile de una singura este faptul ca tot trebuie sa ma rog de unu’ si de altu’ sa-mi faca poze. Pana la urmatoarea postare, calatoriti si voi… chiar cu gandul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *