Sunt aici !

Stiu ca blogul este o datorie "diurna", insa abdic de fiecare data in fata obligativitatii, de orice natura ar fi ea !  

Nu cred in omul care poate scrie zilnic si mai ales care are ce scrie zilnic. Mai presus de toate nu cred in acel imperativ Trebuie !

Cred in sinceritatile rostite cand se cer ele, in tacerile salvatoare, in revenirile luxuriante ale povestirilor, cred ca trebuie sa faci ce simti, cand simti, daca simti, mai ales daca ai posibilitatea alegerii. Vreau sa imi pastrez spatiul meu, sa-i pun granitele acolo unde deseneaza imaginatia mea topografia. Poate ca sunt a voastra, dar, in egala masura, ( oare, nu chiar intr-o masura mai mare ?) sunt a mea !

Am vrut sa va scriu despre Muzeul literaturii vizitat in Noapxea muzeelor, sa va scriu despre Jobenul lui Jebeleanu, despre scrisorile lui Eminescu pentru Creanga semnate la final cu "Raman al tau…"…. (Apropos de Eminescu ! I-am citit ultima carte a criticului Dan C Mihailescu, Omul din scrisori, o critica avizata a scrisorilor de dragoste catre Veronica Micle. Va recomand sa cititi cartile in aceasta ordine, mai intai Scrisorile si abia apoi cartea criticului. In urma cu cateva luni i-am daruit omului iubit "Dulcea mea Doamna/Eminul meu iubit" si-am concluzionat amandoi, in desele noastre corespondente virtuale sau sentimentale, ca Eminescu a fost genial in publicistica si poezie, dar atat de uman, de normal, de accesibil, atat de ca toti ceilalti in dragostea lui pentru Veronica.)  

Am vrut sa va scriu despre o zi superba pe care am petrecut-o in Delta Dunarii, acolo unde Dumnezeu a facut cele mai frumoase ape, la radacina celor mai plangatoare salcii, pe care le-a populat cu cele mai spectaculoase pasari. Am vrut sa va scriu despre  in sfarsit gasitul hotel cu adevarat de 5 stele de pe litoralul romanesc, Vega, din Mamaia, la fel cum as vrea sa va scriu despre Gala UNICEF la care am participat sambata seara , la TVR.

Pur si simplu ma simt vlaguita de facerea numarului de luni al revistei. Editez, scriu texte, corectez, verific, investighez. Sunt nebuna de cap !

In plus, ma pregatesc pentru botezul de duminica al gemenilor Ancai Alexandrescu, imi sondez creierii pentru inventarea celui mai frumos cadou din lume pentru apropiata aniversare a celui mai iubit dintre pamantenii care-mi calca prin gradina sufletului, ma organizez pentru o plecare la Viena cu adoratele mele prietene, dau telefoane la pediatri pentru micuta mea botezata care e cam bolnavioara, donez carti unei scoli din Ferentari si mai fac alte mii de "facute si nefacute" care sunt la obligatorii !

Ma-ntorc…nu plec…de fapx sunt aici mereu…si-n absenta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *