Astazi a fost Ziua Imbratisarii…

Abia la sfarsitul ei…ne-am imbratisat.[…]

O prietena draga sufletului meu, cu care nu ma vad la cafea, dar cu care port lungi corespondente despre cultura universala ( ea experta, eu neofit), mi-a trimis astazi un mesaj spunandu-mi ca este Ziua Imbratisarii. Pentru o clipa gandul ca o prietena poate fi, uneori, mai "prezenta" decat un barbat pe care il iubesti, m-a si strafulgerat, dar m-a si-ntristat.

Cateva ore mai tarziu…am simtit si mainile lui strivindu-mi contururile in aceasta iubire "catacombara", vorba lui Dan C Mihailescu ( tocmai lecturez Omul din scrisori…). Nu treceti dincolo de pragul imbratisarii. Si trupul si sufletul vor fi mereu in fibrilatiile astepxarii, tortura unui dor care nu se consuma va fi mai dulce decat "glontul patriei", iubirea va supravietui peste orice materializare, contopire fizica sau coborare nomada in teluric.

Sunt binecuvantata sa iubesc fara sa-mi doresc…mai mult !

Am citit acum cateva zile ca "Turandot"ul lui Andrei Serban, montat in SUA a fost un succes  incredibil, aplaudat la premiera de insasi prima doamna a Americii, Michele Obama.

Am vazut aceasta montare, cu 3 ani in urma, la Covent Gardenul londonez, alaturi de barbatul iubit.

De atunci "Nessun dorma" a devenit liantul dintre tristetile si absentele noastre.

Este o montare fastuoasa, costume fabuloase si o poveste de dragoste intr-un Pekin liric.

Andrei Serban s-a simtit inchis in cercul stramt al "inculturii" romane contemporane si-a preferat spatiul larg al lumii. Unde nu are constrangeri, iar talentul sau nu are granite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *