Ce film prost !

La pomul laudat, sa nu te duci cu sacul ![…]

Mi-am petrecut weekendul la Constanta, oras care se defineste, cu adevarat, ca fiind mai mult port la mare (comercial), decat un oras cultural.

In afara unei Case de cultura provinciala si a unui teatru modest, alternativele unui turist care vine in extrasezon sunt aproape inexistente. Muzeele sunt mici, sarace in opere expuse si importante mai mult cu numele pe care le poarta. Dincolo de usa intrarii insa, dezamagirea e foarte mare.

Plimbarea pe faleza ramane cea mai buna terapie a sufletului si-a mintii. Insa zgomotul valurilor este acoperit de intrecerile auto pe care tot felul de tineri cretinizati ai generatiei emo le fac pe plaja.

Intr-una din seri, am inlocuit lunga "pierdere de timp" intr-unul din cele trei localuri mai rasarite ale orasului (Crazy, Irish sau Toscana ), cu un film la cinematograful din Tomis Mall. E drepx ca nu se compara cu Multiplexul din Bucuresti, dar nu e nici chiar atat de rau precum ma astepxam.

Oferta era insa foarte saraca. Din cele patru filme, intre care doua erau cu batai, iar unul era deja vizionat, am ales filmul francez al lui Costa Gavras, pornind de la prejudecata ca intotdeauna un film european va surprinde mai autentic emotiile umane, decat unul american. Lansat de curand la Bucuresti, in prezenta celebrului regizor, "Paradis in Vest" a fost o dezamagire imensa. Un film slab despre un emigrant care, in drumul sau spre paradisul parizian, face o halta intr-un complex turistic si intalneste tot felul de personaje dubioase, obsedate sexual (si barbati si femei) care-l "ajuta" in parcursul catre Paris. Cu excepxia unor imagini filmate cu multa maiestrie regizorala  si a unei publicitati mascate sau, dimpotriva, facuta complexului "Eden", restul e… deziluzie. Va conjur sa va petreceti cele 110 minute cat dureaza filmul (in cazul in care va ganditi sa-l vedeti!) in cu totul alt mod. Ajunge dezamagirea mea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *