Duminica numelui meu

Sunt Floare, dar as vrea sa fiu Salcie.[…]

Salcia din mana unui credincios care sa-l fi intampinat cu mii de ani in urma pe Iisus, cand a intrat in Ierusalim.

Stiu sigur ca Lazar a inviat, pentru ca eu insami m-am intors de atatea ori din morti personale despre care Dumnezeu stie.

Pentru ca este ziua mea, lasati-ma sa va cer indeplinirea a doua dorinte: daca nu ati postit de la inceputul postului, faceti-o macar in aceasta sapxamana. Este atat de putin pentru cat de mult primiti fara sa cereti sau fara sa meritati. Dumnezeu ne va iubi, desigur, in continuare, caci dragostea lui nu este conditionata, insa "sacrificiul" postirii ne adanceste apartenenta la un regat divin condus de un Mantuitor caruia i ne supunem.

Si a doua…incercati sa vedeti sau sa revedeti, in aceste zile, filmul lui Mel Gibson, "Patimile lui Christos". Cand a aparut, in 2004, inainte de-a fi lansat oficial, niste prieteni l-au procurat pe un dvd si ne-am strans vreo zece persoane, intr-o vila sompxuoasa de pe lacul Herastrau sa-l vedem. Pe la jumatatea filmului, multi dintre ei incepusera sa ironizeze fiecare scena, unii erau plictisiti, iar  pe cei putini, ramasi in fata ecranului, ii tintuia locului curiozitatea finalului. La sfarsit…m-am trezit singura terifiata de suferintele vazute, plangand disperat si nemaifiind in stare sa-mi conduc masina pana acasa, fapx pentru care am rugat pe cineva sa ma insoteasca. Au trecut atatia ani, insa parca simt si-acum pe spate, biciuri romane care-mi taie carnea.

Mel Gibson a regizat acest film finantandu-l singur cu 25 de milioane de euro si implicandu-se ca in fata unei misiuni spirituale unice. Nici unul dintre marile studiouri de film nu a vrut sa contracteze filmul, considerandu-l nevandabil din pricina limbilor aramaica si latina in care regizorul a tinut sa fie vorbit pentru a da mai multa autenticitate.

Contestat de catre unele organizatii care vedeau in el un mesaj subliminal antisemit, acuzatii demontate de marele public ulterior, in ziua cand a fost lansat oficial, filmul a incasat 23 de milioane de euro, ceea ce nu s-a mai intamplat vreodata cu vreun film. Ulterior a adunat 600 de milioane de euro in toata lumea, fiind campion al incasarilor.

In plus, cred ca nici o Marie n-a fost mai autentica in trairi si in suferinta nevorbita ca minunata noastra Maia Morgenstern.

Va cer sa-l vedeti nu neaparat ca telespectatori, ci ca oameni care CRED.

S-aveti nume binecuvantate toti cei care va sarbatoriti azi sau in alte zile si sa-L simtiti pe Dumnezeu mereu aproape !

http://www.youtube.com/watch?v=rd-GXzReZuc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *