Mogulul cu fusta

Duminica am acordat un interviu "Evenimentului zilei".

Il puteti citi aici http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/844348/Floriana-Jucan-mogulul-cu-fusta/ . Redau mai jos intrebarile si raspunsurile care nu au fost publicate.

EVZ.Ati fost tentata sa intrati in politica? De ce?

FJ. Niciodata. Pentru ca-mi place mai mult puterea afisata, perena si constructiva a presei care o devanseaza in importanta pe cea a unui politician. In plus, cred ca sunt  si prea tanara. In politica nu intri la varsta experientelor, ci la varsta intelepciunii.

EVZ.Care a fost cea mai mare satisfactie a dvs ca jurnalist?

FJ. Aceea ca am reusit sa fac  o revista precum Qmagazine, s-o mentin timp de doi ani de zile singura, si sa o impun in constinta publicului ca fiind un produs de tinuta. Am avut uneori si satisfactii  conjuncturale, insa acelea la care ma raportez sunt cele durabile, construite in timp.

EVZ.Credeti ca presa scrisa va rezista in fata asaltului internetului?

FJ. Ca o romantica incurabila ce sunt, chiar si in profesia mea, CRED. Foaia virtuala nu-ti poate da emotia pe care ti-o da un ziar sau o revista pe care o tii in mana, ori eu sper ca, indiferent cat de mult s-a abrutizat omenirea din pricina modernismului si-a vitezei cu care circula  informatia, vor mai fi „mohicani" care vor refuza sa-si implanteze cipuri in suflet.

EVZ.Destinatia preferata de vacanta?

FJ. Delta Dunarii.

EVZ. Atunci cand cititi presa, cu ce fel de stiri incepeti ? Enumerati ordinea.

FJ. Incep firesc cu prima pagina, nu cu o anumita stire.

EVZ.Cel mai fierbinte subiect este acum cearta dintre Mihaela Radulescu si fostul sot. Cine credeti care cel mai mult de pierdut din acest scandal?

FJ. Ii cunosc pe amandoi, intr-o oarecare masura casatoria lor a fost aspirationala pentru mine, mai ales cand ii vedeam cat de fericiti si impliniti pareau unul langa altul, insa e greu sa emiti sentinte doar citind ziarele si uitandu-te la televizor. Cum deznodamantul acestei povesti nu ma priveste si nu ma afecteaza direct, daca am o opinie, o exprim in privat. In plus, stiti…adevarul nu se detine, adevarul se cauta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *