România mea

Fiecare dintre noi are o Românie pe care a vizitat-o şi pe care o iubeşte. Eu însămi v-am dus cu mine într-atea şi atatea locuri magice ale ţării mele!
Vă invit să răspundeţi aici la întrebarea: “Ce aţi vrea să ştie un străin despre România voastră?” 
ll1
Scrieţi-mi într-un eseu de 2.000 de semne ce loc din această ţară iubiţi cel mai mult şi pe care îl veţi purta pentru totdeauna în memoria voastră de călător. Poate fi un obiectiv turistic ştiut de toţi, la fel cum poate fi unul neştiut, necunoscut, dar care să ascundă o magie şi o poveste pentru care un străin ar veni de departe s-o afle.
Celui care îmi va trimite cea mai frumoasă descriere îi voi dărui un weekend  la Conacul Boieresc, într-unul dintre răsfiratele sate ale Branului, Şimon, pe o coamă de deal de pe care nu te-ai mai lăsa dus.
La fel cum voi alege câteva eseuri – desigur, cu doză de subiectivism de care nu mă pot exonera – pentru a le publica în revista Q Magazine. Fotografii la rezolutie de tipar (peste 2Mb) ar fi un avantaj esential. Dead lineul este 30 septembrie 2013.
Astept sa va citesc  la adresa romaniamea@qmagazine.ro

7 thoughts on “România mea”

  1. Floriana, Dunarea trece prin atatea tari si, totusi, a ales-o pe a noastra pentru a face minunatii. Eu stiu Dunarea mea, de la Traian (jud. TR). Mi-e “acasa” .

  2. Romania are o bogatie a peisajului cu totul particulara.
    As vrea sa scriu atatea lucruri bune, atatea lucruri dulci, atatea lucruri din inima si nu pot. Stau pe loc. Asa e cand ai voi sa faci ceva, in care pui tot sufletul. Grozave chinuri te mai trec.
    Cat n-as da sa am talentul dvs. pentru a povesti. De a ma inconjura de tacere si sa lucrez intr-o broderie artistica din ce in ce mai fina.

  3. Floriana, mă gândeam că poate “România mea” va deveni o rubrică lunară (chiar şi fără “daruri”!)… nu de alta, dar se pare că sunt şanse ca în scurt timp să publici un eseu “România mea – ţara unde câinii vagabonzi au existat cândva!” (plus că nu ar mai fi nevoie să ştergem din imagini pe “prietenii” care uneori ne fac să ne tremure şi cadrele…) 😉

  4. Romania mea e Romania noastra. e aerul pe care il respire, e spatiul care ne hraneste si ocroteste in care ma intorc de fiecare data recunoscator dupa ce ma preumblu prin alte parti. e contextul spatio-temporal in care pot sa ma dezvolt si sa crestem cu totii. e tara perfecta pentru mine. nu e nici superdezvoltata si prea ierarhizata ca in vest, nici primitiva ca in Africa. e ca o mama care ne suporta orice: sa o poluam, sa o impartim, sa o defaimam si chiar sa o parasim- ea tot ne iubeste si ne hraneste, chiar de la distanta. ea ne ofera maximul din ce poate oferi acest pamant unui om: o istorie bogata populate cu oameni de seama , chiar daca necunoscuta in mare parte; o clima variata- 4 anotimpuri ce nu nelasa sa ne plictisim si ne hranesc pe toti, un prezent pentru care merita sa luptam.
    poate ca suna ca la geografie ce zic ,dar nu m-as putea opri o zi intreaga din enumerarea placerilor ce mi le produce evocarea tarisoarei asteia. poate o idealizez, poate exagerez dar e ca si cum as vorbi despre mine. toata aceasta descriere este despre mine…si despre tine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *