O va recunoaste Crin pe Adina ?

Are si Crin Udrea lui…adica pe Adina Valean", scrie Mircea Marian, in editorialul sau de astazi, din "Evenimentul zilei".[…]

 

Deocamdata este doar o subtila trimitere la relatia pe care Crin Antonescu o are cu europarlamentarul PNL, Adina Valean. Din mai multe surse aud ca politicianului i se pregateste un scandal orchestrat chiar pe tema acestei relatii care, desi exista si la nivelul apropiatilor nu a fost niciodata negata-cel putin nu in ultimul timp-nu a fost asumata public.

Daca intr-adevar este real ce scrie Mircea Marian, ca Renate Weber a fost trecuta pe o pozitie secundara pe viitoarea lista a PNL pentru europarlamentare, pentru a o aseza mai bine pe Adina Valean, atunci Crin Antonescu va avea o problema cu insusi enuntul pe care l-a facut la Congres cand afirma ca el, un om simplu venit de la Tulcea, fara nasi, fini, nepoti si matuse , a ajuns presedintele PNL. Adica va avea o problema de credibilitate. Nu poti critica la altii ceea ce tu insuti incurajezi. Si degeaba nu ai tu fini, daca te are Adina pe tine. In plus, nu stiu cat de performanta ca europarlamentar a fost Adina Valean, insa pana de curand prezenta ei in viata politica publica a fost aproape insesizabila, in timp ce Renate Weber s-a remarcat de nenumarate ori si este un actor social important. Nemaivorbind de fapxul ca a avut curajul si coloana vertebrala de-a cobori din nava condusa de Traian Basescu atunci cand acest gest ar fi putut s-o coste.

Crin Antonescu are drepxul la viata. Si are drepxul la o noua dragoste. Nu poate ramane o viata-ntreaga vaduv si nici nu inseamna ca prezenta unei femei langa el va diminua amintirea si regretul dupa sotia lui decedata cu ani in urma. Poate ca insasi micuta Irina are nevoie de o "mama", de caldura unei femei cu care sa poata impartasi dilemele primei iubiri sau ale primelor semne de pubertate.

Eu cred ca asumarea acestei relatii, inainte ca ea sa devina o tema predilecta de atac din partea detractorilor sai care vor sa-i reduca sansele de-a deveni Presedinte, este, nu un act de curaj, cat o stare de normalitate.

Premierul ceh, Mirek Topolanek a recunoscut, in vara anului 2007 ca are o relatie cu vicepresedintele Camerei Deputatilor,Lucie Talmanova, desi nu divortase inca de sotia sa. Cand Talmanova a nascut un copil, Topolanek a declarat ca este mandru de cel de-al patrulea copil care ii poarta numele, iar sotia premierului, intr-un comunicat oficial, i-a urat sanatate atat rivalei sale, cat si bebelusului.Desigur, totul s-a intamplat practic dupa ce Topolanek a cedat nervos si-a atacat un paparazzi care-l urmarea si care l-a surprins

intr-o dimineata, iesind din locuinta iubitei sale, pana la acea data clandestina. Cand lucrurile au devenit oficiale, apetenta pentru acest subiect s-a stins.

Sunt nenumarate exemple, de la presedintele Vaclav Klaus, pana la Sarkozy sau Vladimir Putin in care banuiala unor crize conjugale sau a unor relatii clandestine mai mult i-a erodat nervos si le-a afectat imaginea pentru ca , in lipsa unui adevar asumat, presa poate face orice fel de speculatie.

Cred ca politicienii, inainte de doctrine si de interesele cetatenilor pe care vor sa-i reprezinte sau, cel putin, spun ca-i reprezinta, sunt oameni normali care nutresc toate sentimentele posibile. A recunoaste ca iubesti pe cineva este mult mai aducator de respect, de incredere si, implicit, de voturi, decat a ascunde si a nega ceva care poate parea vinovat desi nu este. Dragostea nu reprezinta o licitatie trucata si nici o afacere ilicita cu statul. Eu una, daca as fi Crin Antonescu, mi-as incepe campania electorala cu un mare adevar despre sufletul meu ! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *