În mijlocul iernilor îngheţate

Pentru că sunt ultimele rânduri pe care vi le scriu în 2012 şi primele pe care le veţi citi în 2013, vă doresc un an care să vă aducă pacea lăuntrică, puterea de-a accepta binele şi răul vieţii, forţa de a depăși obstacolele şi minunea de-a trăi îndrăgostirea, singurul timp al renașterii interioare. Eu, ca şi Camus, în mijlocul iernilor înghețate, am învăţat că există în mine o vară fără putință de învins.

Să aveți Sărbători pe care să le țineți minte!

 

8 thoughts on “În mijlocul iernilor îngheţate”

 1. Draga Floriana, te-am descoperit acum 5 ani cand am cumparat aleatoriu in Sibiu revista pe care o conduci, ma bucur mult ca existi ; sunt de 3 ani in Bucuresti(stramutata din Baia Mare) si sper sa te intalnesc macar o data sa te salut. (port revista in poseta mereu)
  Bogatia ta sufleteasca este nemarginita , iti doresc un nou An plin de sanatate si fericire , cu mult drag Cristina Bologa.

 2. LA MULTI ANI!

  Sanatate sa_ti dea D_zeu ,sa ne bucuri mereu cu fructele sufletului si mintii tale petrecandu_ne in lumi mai frumoase.

 3. Buna regasire scumpa mea! …Multumim pentru urarile transmise , gandul tau bun . Fie ca si pentru tine sa fie un an …in care sa primesti de la viata inzecit de cat oferi tu oamenilor! te pup de-a valma scumpoooo

 4. Ca sa parafrazam titlul, In mijlocul iernilor inghetate: uite cum se poate trai in varf de munte, in mijloc de iarna si in gerul Bobotezei! Bucuria intalnirii cu Cristos, in praznic imparatesc, a incalzit si sufletul si mainile tuturor – si nu a racit nici macar Ilia, micuta de 2 ani care a urcat cu parintii la Schitul Sfantului Ilie ( al carui nume ea il poarta).

  Floriana, eu am descoperit cu mirare ceea ce n-as fi crezut vreodata: ca acolo, in creierul muntilor si sub rigoarea vietii monahale, se poate trai in iubire, la o intensitate pe care noi, cei din lume, nu o putem nici banui si, cred, nici egala!

  Uite cateva fotografii … din mijlocul iernii inghetate: http://miriamturism.wordpress.com/2013/01/09/boboteaza-la-schitul-sf-ilie-berzunti-6-ian-2013/

  La multi ani Floriana si sa stii ca ai dreptate: exista in noi o flacara imposibil de stins… nici chiar de gerul Bobotezii!

  Cu drag,
  Maria Chirculescu

 5. “recidivez” , cu imagini din varful muntelui, de la schitul de sub nori – acolo unde iarna descopera o Romanie imaculata, asa cum numai rugaciunile calugarilor ne-o mai pot reintoarce…

  “Ninge cu fulgi de iubire cereasca,
  Ninge cu lacrimi de copil parasit,
  Ninge cu doruri de taina ingereasca,
  Ninge cu vise de suflet zdrobit…
  Si ninge din ceruri si cerne nadejdea
  Ce curge pe palme si-o prind cu mult dor
  Si iarasi ma ninge cu cantece sfinte
  Si iarasi ma-nvata, ma-nvata sa zbor…”
  (mesaj de la Parintele Isaia)

  http://miriamturism.wordpress.com/2013/01/27/ninge-cu-fulgi-de-iubire-cereasca-schitul-sf-ilie-berzunti/

  Maria Chirculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *